FAQ’s

Răspunsuri pentru întrebări frecvente

Azi mi-am vaccinat pentru prima dată câinele.Când pot să-l scot afară alături de alți căței?

Imunitatea se instalează după circa 7-10 zile. Recomandarea noastră este să intre în contact cu alți câini doar la 10 zile după a doua vaccinare.

Este necesar să vaccinez si să deparazitez animalul de companie?

Este absolut necesar deoarece nu este nevoie de contact direct între animale , noi putem să fim vectorii acestor boli.

Cu ce să-mi hranesc animalul de companie?

Recomandăm hrana specializată (umedă sau uscată), superpremium categoria junior până la vârsta de 1 an (unele rase până la 18 luni) apoi hrana adult.După 7-8 ani recomandăm hrana senior.( Brandul de hrană îl alegeți dvs împreuna cu medicul veterinar care vă recomandă ce este optim pentru animalul dumneavoastră).

Începând cu ce vârstă  pot să-mi sterilizez câinele sau pisica?

Recomandăm sterilizarea imediat după vârsta de 6 luni la femele și 6-7 luni la masculi.

Ce înseamnă sterilizare chirurgicală?

Prin sterilizare chirurgicală se îndepărtează uterul și ovarele la femele (ovariohisterectomie) și testiculele la masculi (orhidectomie).

Când pot începe dresajul cățelului?

În general dresajul elementar poate începe la vârsta de 4-6 luni (în funcție de rasă).

Ce acte am nevoie pentru a călători în străinătate cu câinele sau pisica?

În țările UE aveți nevoie de pașaportul animalului (se eliberează de către medicul veterinar).. De asemenea, trebuie să faceți dovada vaccinării antirabice cu minim 21 zile înainte de plecare și a individualizării animalului prin microcip. (vaccinările și implantarea microcipului le face tot medicul veterinar curant).
Deparazitarea internă trebuie efectuata cu 48-72 ore inainte de plecare. Există restricții suplimentare de călătorie pentru unele state UE: UK , Suedia ( aceste restricții sunt afișate pe site-urile ambasadelor țărilor respective). Pentru călătoria în țările non-UE, aveți nevoie în plus ce un Certificat sanitar veterinar de transport internațional eliberat de Direcția sanitar veterinară judeteană pe baza pașaportului.

Datorită numărului mare de clienți, vă încurajăm să faceți o programare din timp  a vizitei dumneavoastră, în cadrul clinicii. Răspundem prompt urgențelor și cu multe succese la activ, însă încurajăm, atunci când e posibil, să încercați să preveniți aceste situații de urgență.

Echipa noastră vă stă la dispoziție!

Programează o întâlnire

Ne pasă de animalul tău de companie. Zilnic suntem disponibili să oferim ajutor și informații de specialitate.

Close Menu